RSS

Блог

Трчање на планина

Трчањето е начин за движење на копно што им овозможува на луѓето и другите животни брзо да се движат. Трчањето на планина може да се дефинира со две филозофии: Уживање на човекот во движење низ природна атмосфера или како атлетска потрага по најбрзо можно преоѓање на некоја планинска рута.

Иако трчањето на планина може да се изведува на асфалтни или земјени површини, оваа активност почесто се ужива на воспоставени планински патеки или на нерамен терен каде што такви патеки не постојат. Активностите за трчање по планина обично започнуваат и завршуваат од урбани точки како што се пат, патека, или објект за сместување и не бараат задржување со преноќување во планините. Активностите на планинско трчање можат да бидат организирани натпреварувачки атлетски настани или обични лични активности. Навигацијата, пронаоѓањето на маршрутата, преживувањето и општото чувство за планина се важни вештини за трчање на планини на долги растојанија, особено надвор од организирани и поддржани тркачки настани.

Некои патеки за планинско трчање може да бараат одредени планинарски вештини и планинарска опрема.

Продавница за облека во Скопје
Брендот Honey Badger секогаш се труди да ги задоволи потребите на потрошувачите со врвен светски дизајн
Справи за вежбање и како да се натерате да вежбате дома

Вежбањето дома нуди неверојатен комфор и дискреција, па така можете да вежбате без да се заморувате дали некој одстрана ви суди за вашиот труд, но од друга страна е многу тешко да дојдете до мотивација во домашни услови. Целата атмосфера влијае на вас да останете во пријатната положба на троседот и само да го замислувате вашиот тренинг. Ова им се случило на сите кои некогаш посакале да вежбаат дома сами, па така мотивацијата треба да ја пронајдете само во вас. Со исклучителна решеност да се промените и да започнете, да го направите првиот склек, првите чучнувања, веќе за брзо време ваквиот начин ќе стане ваша здрава навика. Мотивирајте се од нешто својствено само за вашиот карактер, гледајте видеа на Јутјуб, слушајте ја омилената музика или точно најдете ја причината зошто треба да се потрудите и да го направите тренингот дома. Со текот на времето ова ќе стане ваш животен стил и можеби ќе се одлучите да ги префрлите тренинзите во сала или теретана со вашето друштво.

Нашата понуда вклучува неколку справи за вежбање од кои најрподавана е справата High parallettes на која може да се изведуваат повеќе видови на вежби со туркање и влечење на сопствената тежина, па така оваа справа е идеална за оние кои сакаат да вежбаат со сопствена тежина. Справата High parallettes ќе ви овозможи да изведувате основни вежби кои секој би можел да ги изведе, а степенот на интензитет на тренигот секој си го одредува според своите можности.

High parallettes се доста компактни и ги собира речиси во секој автомобил. Идеални се за транспорт кога планирате вашиот тренинг да го изведете на некое излетничко место, природа или пак во двор. Вежбањето со High parallettes секако ќе влијае на зголемување на вашата сила и општиот спортски перформанс.

High parallettes sprava za vezbanje

4 опасности кои ги носат активностите во летни услови – и како да ги избегнете
4 работи кои може да бидат опасност при активностите во природа
Зошто е важна еднообразноста на облеката во спортските клубови?
Разгледување на психолошката страна на еднообразната спортска облека кај клубовите